כיצד תבחרו את התנור המושלם עבורכם?

כל הכלים לבחירת התנור האידאלי:
בעבר בחירת התנורים הביתיים הייתה קלה, רוב התנורים טמנו בחובם את אותן פונקציות ותוכנות הפעלה.
אך כיום עם התקדמות הטכנולוגיה והאהבה הגוברת לבישול ואפייה, קשה לבחור מבין כל המוצרים הקיימים בשוק.

לכן ריכזנו מספר טיפים חמים ואפויים היטב שיסייעו לכם לבחור את התנור המושלם עבורכם:

1. תוכניות הפעלה:
תכניות ההפעלה קובעות את אופן פעולתה של מערכת החימום בתנור בהתאם לסוגי הבישול והאפייה אותם בחרתם. הרכיב השולט בתכניות יוצר צירופים שונים בין האלמנטים של מערכת החימום, וכל צירוף שכזה מוגדר כתכנית הפעלה. את הפעולה הנ"ל משלים וסת הטמפ' הקובע את עוצמת החום המתאימה לכל תבשיל בנפרד. 
למשל, במידה ואופים עם יותר מתבנית אחת מומלץ להשתמש בתוכנית טורבו אקטיבי - זהו אלמנט חום שנמצא בגב המכשיר וגורם לפזור חום אחיד בין התבניות.
עליכם לוודא שתוכניות ההפעלה הקיימות בתנור עונות על הצרכים שלכם.

2. מדד הטמפרטורה: 
כיום, מרבית התנורים מספקים חימום עד ל250 מעלות פחות או יותר.
גופי חימום חזקים מסוגלים לייצר חום לאורך זמן ארוך יותר וללא עלייה בצריכת האנרגיה - יש לבדוק את עוצמת גוף החימום (הספק)
בשלנים המעוניינים להעלות את רמת הבישול שלהם מדרגה, יעדיפו תנור המספק חום גבוה יותר המיועד לאפיית פיצות או פוקאצ'ות (שימו לב שיש תוכנית יעודית לכך)

3. טיימר:
זה אולי נשמע מאוד פשטני, אבל תנורים ללא טיימר עדיין קיימים בשוק ועשויים לסבך אותנו בצרות צרורות ואפילו (חלילה) בסכנת שריפה. טיימר הוא מדויק ומפסיק את פעולת החימום של התנור בזמן אליו כיוונו ומאפשר לנו לנוע בבית בראש שקט יותר. מרבית התנורים מוגבלים לפעולה רציפה של עד 120 דקות,
אך התנורים המשוכללים יותר מסוגלים לעבוד גם בטווח של 24 שעות.
טיימרים דיגיטליים מאפשרים דיוק של דקה בזמן ההפעלה, ויש להם יכולת הפעלה מאוחרת של התנור - כך שניתן לכוון את התנור לפעולה גם שאתם לא בבית.

4. ראות:
מי מאתנו לא "עבד לפי הספר" ושם תבשיל מסוים בתנור לזמן מדויק ע"פ המתכון, ובתמורה - קיבל מנת פחם מוכנה לאכילה? חום התנורים משתנה מאחד לשני ויש צורך לעקוב אחר כל תבשיל לגופו. נסו לבחור תנור בעל דלת שקופה אשר תאפשר לכם לעקוב אחר התקדמות הבישול.

5. מבנה, ציפוי וניקוי:
תנורים נוטים לצבור לכלוך, שומן, שאריות אוכל ועוד. לכן כדאי לבחור תנור שיהיה קל לניקוי - בדקו האם יש בתנור אפשרות לניקוי קל - הידרו קלין או פירוליטי.
בנוסף, מומלץ לבדוק את ציפוי האמייל שבתוך התנור בו אתם מעוניינים. ככל שהאמייל חזק ומרוכז יותר, כך יהיה קל יותר לנקות את התנור.

6. נפח פנימי:
הגודל החיצוני של התנור הוא לרוב סטנדרטי, אבל הנפח הפנימי משתנה. בדקו שהנפח הפנימי של התנור תואם לצרכים שלכם, ושימו לב גם לאבזור הפנימי - האם כולל מסילות טלסקופיות, גריל מסתובב, פלטה לפיצה, מס. תבניות ועוד.

בנוסף, כדי לסייע לכם לבחור את התנור המושלם עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות מהותיות:
1. מהם הממדים האופטימאליים של התנור עבור המטבח שלכם?
2. כיצד ישתלב התנור מבחינה עיצובית במטבח הקיים?
3. האם אתם משתמשים יותר בתנור אפייה או יותר בכיריים?
4. האם במטבח שלכם צריך תנור אפייה בהספק גבוה במיוחד?
5. האם אתם רוצים תנור אפייה בעל אופציות מתקדמות החוסכות זמן, כמו תנור אפייה עם ניקוי עצמי, או תכניות אפייה מוכנות מראש?
לאחר שתבינו האם אתם מעוניינים בתנור פשוט או מתוחכם, דיגיטלי או ידני ואיזה מקום הוא יתפוס בדיוק במטבח שלכם, יהיה קל יותר לבחור את התנור האידאלי.
לקבוצת ח.י. מגוון תנורים לבחירתכם, וגם 5 שנות אחריות על כל התנורים הבנויים!


BELLERS | ARISTON | GORENJE